Candida Diyeti, çoğunlukla "candida" ismi ile bilinen kandidoz insan vücudunun çeşitli yerlerinde ve her yaşta kadın ile erkeği etkisi altına alabilen mantar enfeksiyonu hastalığıdır. Özellikle candida kulaklar, ağız, tırnaklar, ayak parmakları, burun, vajina ve gastrointestinal sistemde görülmektedir. Bazı olası semptomları, kötü koku ile devam eden ve buna bağlı olan mide ekşimesi iltihabına kadar farklı belirtiler mevcut olabilmektedir. Candidanın aslında doğal bir tedavisi bulunmaktadır. Bu doğal tedavide önemli olan candida mayasının aşırı olarak büyümesinin engellenmesi için diyette değişiklikler yapılmasıdır. Tıbbi olarak tedavisi yapılan
candida diyetinin temizleyici etkisi daha faydalı olabilmektedir.
Candida Diyeti Temizleme Adımı 1 Sıvılar,
Lahana, sarımsak, kuru soğan, deniz tuzu, kereviz ve saf su kullanarak sebze suları hazırlayın. Bütün malzemelerin hepsini bir tencerenin içerisinde kaynatın ve soğuması için bırakın. Sebze suyu soğuduktan sonra sebzeleri içinde alın ve suyunu için. Gün içinde ayrıca ılık su tüketmeye de özen gösterin. Vücuttaki mevcut olan bütün toksinlerin dışarıya atılması için bolca su tüketmeniz gerekmektedir. Candida diyetinden bu işlem genellikle uzun vadeli değildir, ancak bir kaç hafta bir gerektiği zamanlarda tekrarlanması gerekir.
Candida Diyeti Temizleme Adımı 2 Buharda Pişirilmiş Sebzeler,
Candida diyetinde şeker, tahıl, alkollü ve nişastalı besinleri 3 ile 5 gün arasında ortadan kaldırarak candidanın aşırı büyümesi ile mücadelede büyük bir adım ilerleyebilirsiniz. Candida diyetinde ikinci adımda genellikle buğulanmış organik ve taze sebze tüketmeniz çok önemlidir. Candida diyetinin temizleme aşamasında pancar, patates, turp, havuç ve beyaz patates gibi içeriğinde nişasta barındıran besin maddelerinden uzak durmalısınız. Çünkü bu besinler vücuttaki şeker seviyesine katkıda bulunduğu için candidanın yemini besleyebilir. Candida ve diğer yan ürün sistemlerinin boşalmasını yardımcı olarak gün içinde en az 10 bardak su içilmelidir.
Candida Diyeti Nasıl Uygulanmalı Ve Neler Yenmelidir?
Hem hormon Hem de antibiyotik içeriği bulunmayan etlerden haftada bir defa tüketilebilir. Organik olarak soğuk sıkılmış yağlar, şeker içermeyen maden suları, rafine edilmemiş tam tahıllar, organik sebzeler, tatlandırılmamış ve işlem görmeyen kuruyemiş çeşitleri, bağırsak florasını düzenleme yardımcı olan kefir tüketilebilir. Bunun dışında evde hazırlanmış turşudaki probiyotikler, kekik, sarımsak, soğan, rezene ve antifungal besin maddeleri candida diyetinin temel besin maddeleri içinde yer alır. Sabah uyandığınızda 1 su bardağı saf suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi ilave ederek içtiğiniz zaman candida mantarının azalmasında faydalıdır. Şeker tüketimi candida diyetini uyguladığınız sürede en aza indirilmelidir. Özellikle doğal meyveler ile alınan şeker dışında vücuda dışarıdan başka hiç bir şeker alımı olmamalıdır. Aşırı şeker alımı candida mantarının aşırı çoğalmasını sağlayan temel besin maddelerinden bir tanesidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini zayıflatırken, vücudun kendi mineral dengesini bozmaktadır. Candida mantarı çoğunlukla karbonhidratlar ile beslenen bir mantar türü olduğu için candida diyetini uygularken karbonhidrat alımı en aza indirilmelidir.