Yaşın ilerlemesi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, çalışma koşulları, stres ve kullanılan bazı ilaçlar, kilo problemlerini beraberinde getirir. Diyet salata, ana öğün yanında ya da tek başına bir öğün olarak tüketilebilir. Diyet salatanın miktarı ve içeriği, kişinin beslenme tarzına, uyguladığı diyete ve muhakkak kilosuna bağlı olarak değişir. 150 kiloluk bir insanla 80 kilo olan bir insanın diyeti ve öğünü aynı olamaz. Bu durumu, birlikte çalıştığınız beslenme koçu ya da diyetisyen belirler. Bunun yanı sıra, bir dilim kırmızı et ya da tavuk ızgara ile tüketebilirsiniz. Böylelikle besleyici ve tok tutan bir öğün elde etmiş olursunuz. Günde bir kere öğle öğünü ile birlikte diyet salata tüketmenizi öneririz. Bu sayede gün içinde tok ve zinde kalabilirsiniz. Diyet Salata İçin Gereken Malzemeler
Diyet Salata Nasıl Yapılır? Bulguru yıkadıktan sonra üzerine su ekleyerek ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde ocakta, orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Düdüklü tencere kullanmayı biliyorsanız, daha kolay pişirebilirsiniz. Piştikten sonra suyunu süzüp esmer bulguru dinlenmesi için kenara alın. Patlıcan ve biberleri közde ya da fırında güzelce pişirin. Büyük taş fırınlarda da bunu yapmanız mümkün. Böylelikle diyet salata hazırlarken kullandığınız sebzelerin besin değerlerini öldürmeden pişirmiş olacaksınız. Yağda kızarmadığı için de bir o kadar sağlıklı olacaktır. Pişen sebzelerin üzerindeki közden yanmış dış kabuğunu soyun ve saplarını temizleyin. Biberlerin iç kısmındaki çekirdekleri de isterseniz çıkarabilirsiniz. Küçük küçük güzelce doğrayın. Bir kasede yoğurdu çırpın. İçine bulgur ve doğradığınız sebzeleri koyup güzelce karıştırın. Çok az tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra yeniden karıştırın. Tabağınıza ihtiyacınız kadar koyduktan sonra kalanını başka bir öğün için saklayabilirsiniz. Bu verdiğimiz ölçülerde muhtemelen iki öğün çıkacaktır. Diyet salatamızın yapım aşaması sona erdi. Tabağın üzerine nane ve toz kırmızı biber serperek servis yapın. Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz. Diyet salata hazır. Afiyet olsun. |